Deze maand vertelt Ruby het nieuws

Hallo allemaal jullie zullen wel denken Ruby??? Euh die kunnen we helemaal niet! Nee dat klopt maar daar gaat verandering in komen want ik ben nieuw hier en zal mij en me dochter Lola en onze vriend Sunny aan jullie voorstellen en natuurlijk horen jullie ons avontuur hoe we hier terecht zijn gekomen.

Ik ben dus Ruby een mooie donkerbruine dame van nu net 8 lentes jong, ik ben geboren in de Lier en getogen in Hollandscheveld. Ik woonde daar bij Sylvia en Eric met me ezelvriend Sunny,een hele kudde landgeitjes, 3 lieve knorries en 4 bullies een hele gezellige boel dus en ja natuurlijk vergeet ik me mooie dochter Lola niet die sinds 19 mei ook bij ons hoort.

Er was geen vuiltje aan de lucht begin van dit jaar en het was 19 mei J.L toen ik eindelijk mijn lang verwachte en gehoopte en gedroomde mooie dochter Lola ter wereld zette,vreugde alom want het vrouwtje wilde zo graag een keer een mooi meisje en eindelijk was het ons gelukt. Na de geboorte van Lola gebeurde er iets wat niemand had verwacht want toen werd duidelijk dat ons vrouwtje ziek was en zodanig ziek dat ze niet meer beter zou worden, en ja wat nu? Het vrouwtje heeft overleg met ons gepleegd en gevraagd of wij bij Bianca wilde gaan wonen als het eenmaal zover was. Dat wilde we wel want Bianca kon ik nog uit het verleden en had daar al eens gelogeerd bij Oscar. Dus heeft ons vrouwtje Bianca opgebeld en de situatie uitgelegd en ook haar de vraag gesteld of we bij haar mochten komen wonen als het eenmaal zover was? Gelukkig hoefde Bianca geen moment na te denken en zei meteen JA natuurlijk zijn ze welkom hier. We hoopte met zijn allen op een wonder ,maar helaas dat wonder kwam niet en met ons vrouwtje ging het steeds slechter. Het was 20 september dat Bianca langs kwam om ons vrouwtje en ons te zien en te knuffelen en ook toen hoopte we nog op een wonder net als Bianca,maar het mocht niet baten want op 3 oktober is ons vrouwtje aan haar laatste reis begonnen en bleven wij achter. Ons baasje heeft toen Bianca opgebeld en samen hebben ze een verhuis datum afgesproken. De dag dat ons vrouwtje afscheid nam 9 oktober,namen wij afscheid van Hollandscheveld en ging ons avontuur naar Texel beginnen. Het werd een reis van ruim 4 uur inclusief onze eerste bootreis ooit ,voordat we aankwamen op het mooie eiland Texel. Het was al donker inmiddels en Bianca en Dick hadden een mooie ruime warme stal voor ons klaar gemaakt waar we even in alle rust konden bij komen van de reis. Na een wat onwennig nachtje mochten we al vroeg op en lekker naar de wei,daar stonden 17 nieuwe vrienden op ons te wachten…..allemaal even nieuwsgierig en allemaal even lief voor ons!

De volgende dag lekker naar de wei.

Tot mijn verbazing zag ik toch wel heel wat oud bekenden: Oscar mijn oude vlam , Snow mijn ‘oude’ vriendin die ook een tijdje bij ons in Hollandscheveld heeft gewoond. Zie ik ze gewoon hier weer terug wat een g-ezel-ligheid!! en voor Lola allemaal leeftijdgenootjes om mee te spelen….tenminste als Sunny onze vriend het toestaat want die is een klein beetje jaloers dat hij ons nu moet delen met zoveel andere langoortjes hi hi. We zijn nu dus rustig aan het inburgeren. Stonden we de eerste tijd nog in de nacht apart sinds kort horen we helemaal bij de groep…..en slapen we s’nachts met zijn allen bij elkaar…….

Voorlopig is het dus goed toeven op Texel, het eiland leven bevalt goed, we zullen zien wat voor een avonturen de toekomst brengt. Er komen hier in ieder geval heel veel mensen op bezoek om ons langoortjes te knuffelen en er schijnen hier ook mensen te komen logeren in van die gekke sleurhutjes?! Maar dat gaan we vanaf maart volgend jaar pas mee maken want nu is de camping gesloten….

De december maand is aangebroken en voor deze maand staan er een paar verhuizingen gepland ,zo zullen de zusjes Eefje en Julie naar hun nieuwe thuis gaan en ook Floyd zal op avontuur gaan deze maand. Dick en Bianca zijn ondertussen heel druk aan de klus met de bouw van een nieuwe pipowagen en het plegen van onderhoud van het terrein en de gebouwen, maar daar meer over de volgende keer. Vanaf Texel willen we jullie fijne feestdagen wensen in Vrede Liefde Gezondheid en vooral G-ezel-ligheid!!!

Tot de volgende keer

Hele dikke ezel knuffels van Ruby

En natuurlijk van alle andere langoortjes hier bij Stal ’t Peertje